Anna Stadlings Johnny Cash konsert

Anna Stadling kulturens hus

Enastående tolkning av Cash! 

5 av 5 stjärnor! 

NSD 

KURIREN

NORRAN

" Det här är ju hur fånigt som helst, men det börjar svämma över av något fuktigt i ögonen. Håret på armarna står i givakt. Jag är rörd. Till tårar alltså. Men när de fortsätter med God´s Gonna Cut You Down är jag på väg att lyfta och sväva iväg. "

/ Jenny Nordlund

Recensioner från press

                                                       Julkonsert med Roger Pontare och Arctic Voices

Roger_Pontare_Vinter-428x500

NSD 2012

"En överdos julmys"

"Artic Voices, den trettiohövdade kören klädd i svart och julrött sjunger "julen är att vara samman och ingen tvekar". Körledare Göran Lindgren håller ett trevligt välkomsttal. Framför den kompetenta kören är salen välfylld och bakom visar en projektor en gigantisk gran i grann belysning som reflekteras i en spegelblank sjö. Ljusen är tända och små tomtegubbar står längst fram på scenen. Allt är så mysigt att man nästan ramlar baklänges."

Av SEBASTIAN WIKLANDER

 

Nostalgitripp för Beatlesfans

Beatles

NSD

"Jag fick gåshud på armarna när de högsta tonerna strömmade ut från scenen och Arctic voices är som bäst när de vågar ta i." 

"Per Ekbom var en av kvällens manliga solister och gjorde att utmärkt jobb med Lady Madonna och Here Comes The Sun som jag anser är två av Beatles bästa låtar."

Av Anna Holmberg (NSDs Nöjesreporter)


 

Björn & BennBjörn och Bennyy Konsert Kulturens hus stora sal. 

Norrbottenskuriren 2011

"Artic Voices får fyra Kurirenhästar i betyg av Rolf Nilsen för hyllningen till Abba-Björn och Abba-Benny på konserten i Kulturens hus"

"Ja men - se där och så där JA: det behöver faktiskt inte handla om gästande stjärnor för att exempelvis Kulturhusets Stora sal, ska bli så kompakt publik-packad som det bara möjligt är. "

"Körledaren Göran Lindgren suggererades in i körmystiken så väldeliga att han, åtminstone i, Ljusa kvällar om våren (ur Kristina från Dufvemåla) lutade sig bakåt så dramatiskt mycket att han nästan gick in i något slags spagat. "

 

Kör i Kvadrat i Boden

frilansjournalisten Johan E. Skoglund 2011

"Arctic Voices, tredje ut ger oss en häftig Vals i Tango signerad Povel Ramel. Beatles Can’t buy me love samt Abbas Waterloo kittlar skönt i kistan. Den senare med obligatorisk tonartshöjning."

 

Råneå KyrkaJuloratorium Domkyrkan Luleå

NSD 2012

"Oh vilket juloratorium!"

"De lokala körsångarna i Schola Cantorum och Arctic Voices, Norrbotten NEO:s musiker samt solisterna och dirigenten Johannes Liedbergius gör alla ett hästjobb och en rejäl prestation kvällen igenom."

"Kristina Hansson har en sådan där naturlig sopranstämma som låter klar som en rinnande vårbäck. Man blir glad över att få höra hennes ystra vokala utflykter under kvällens gång."

"Likadant är det med tenoren Johan Christenson vars mäktiga mansröst verkligen fyller upp hela kyrkorummet och ger hudknotter i den högre skolan."

Av Johan E. Skoglund


 

Arctic Voices & Kenneth Gärdestad

NSD 2009

"Låtarna fick för litet utrymme"

"Arctic Voices gjorde ett fantastiskt jobb med att få liv i bröderna Gärdestads låtar, men tyvärr fick de alldeles för lite utrymme i Kenneth Gärdestads "Jag vill ha min egen måne".

Av Anna Holmberg

 

Göran & Olof Buchard"Sommar" live i Luleå

NSD

"Arctic Voices bjuder på en blandad repertoar med allt från engelska madrigaler, svenska sommarvisor och psalmer till norska sånger och New York, New York."

"Kören Arctic Voices har tagit sommarpratarkonceptet ett steg längre."

Av Ida Fredriksson (Nöjesreporter NSD)

 

Rysk musik drog storpublik till Domkyrkan 

Norrbottens Kuriren 2006

"Det fanns inte många lediga platser på bänkarna i domkyrkan i går. Den ryska balalajkaorkestern och lokala Arctic Voices drog en stor publik, över 400 personer."

Av Alexandra Johansson

 

Svenska Kyrkan i Teneriffa

2012

"Arctic Voices en härlig kör där musiken jublar och orden verkligen talar om att Jesus är uppstånden"

Arctic Voices har tidigare sjungit i Norge, Danmark, Ryssland o USA.
Repertoaren är från 1500-talet till nutid.
Kören har stor sacral repertoar plus svensk körlyrik, musicaler, m.m

Vid besöket i Los Crristianos är det ca: 30 korister som medföljer.
Körens ledare är Göran Lindgren

Musikalkväll 2007 Kulturens Hus

Musikaler

En riktig musikalkväll på Kulturens Hus Luleå

NSD 2007

Evighetsmaskinen Göran Lindgrens höll i taktpinnen. Han borde faktiskt få något slags pris för sitt enorma engagemang för musiklivet i Luleå och Norrbotten. I sitt euforiska tillstånd använde han vid ett tillfälle sin tvärflöjt som taktpinne."


"
Kören Arctic Voices med dirigenten Göran Lindgren bjöd på fredagskvällen en fullsatt konsertsal i Kulturens hus på musikalkonsert.Som vanligt när det handlar om musikaler var det Andrew Lloyd Webbers musik som fick de största applåderna."